UUTISET

15.08.2024

Medtronic liittyy CleverHealth Network -ekosysteemiin

Kuva: Strategisten asiakkuuksien päällikkö (SuomiJouni Timonen ja Pohjoismaiden maajohtaja Panu Lauha

Maailman johtava terveysteknologia-alan yritys Medtronic liittyy CleverHealth Network -kumppanuusverkostoon. Medtronic tarjoaa edistyksellisiä ratkaisuja monimutkaisimpiin ja haastavimpiin sairauksiin. Medtronicin Pohjoismaiden maajohtaja ja strategisten toimintojen vetäjä Panu Lauha valottaa yrityksen odotuksia sen lähtiessä mukaan CHN-ekosysteemiin. 


Innovaatioita yhteistyöllä  

Panu Lauha vetää Medtronicin liiketoimintaa Pohjoismaissa. Hänen vastuualueeseensa kuuluu tuottaa perinteis tuotevalikoimia ylittäviä ratkaisuja, jotka sisältävät terveydenhuollon murroksen toteuttamiselle olennaisia palveluita ja sovelluksiaMedtronicin tuotevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi sydämentahdistimet, diabetespumput, neuromodulaatiolaitteet, laparoskooppisen suolistokirurgian laitteet, stentit sekä verisuoniproteesit.  
 

Medtronicilla uskotaan, että innovatiivisuus ei yksin riitä: konkreettisiin tuloksiin tarvitaan yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. “HUS Helsingin yliopistollinen sairaala on pitkäaikainen asiakkaamme ja kumppanimme. HUSin vetämään CleverHealth Network -ekosysteemiin liittyminen olikin hyvin mieluisa seuraava askel yhteistyössämmePanu Lauha toteaa
 

Yli 150 maassa ja yli 95 000 henkilöä työllistävä yritys toimii tiiviissä yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa uusien hoitomuotojen kehittämiseksi. Medtronic on uudistanut hoidon jopa 70:ään maailman monimutkaisimpaan ja haastavimpaan sairauteen.Tutkimustyönsä tavoitteiden saavuttamiseksi Medtronic on valjastanut dataa, tekoälyä ja perinpohjaista ihmiskehon tuntemustaan.  

Medtronic keskittyy krooniseen ja operatiiviseen terveydenhuoltoon erityisesti sydämen alueen ja neuroalueen sairauksissa sekä diabeteksessa, kirurgiassa, anestesiassa ja tehohoidossa. Yrityksen tavoitteena on toimia terveydenhuollon murroksen edelläkävijänä tuomalla terveysteknologioihin lisää teknologiaa, digitaalisia ratkaisuja, etähoidon sovelluksia, sekä tarttumalla resursseihin ja kustannuksiin liittyviin haasteisiin. 

Odotukset korkealla 

Medtronicin päätöstä liittyä CHN-verkostoon vauhditti aiempi yhteistyö HUSin kanssa. Medtronicilla tunnistetaan terveydenhuollon siirtymän kiireellisyys ja verkostoitumisen tärkeys tavoitteiden saavuttamisessa.  

CHN tarjoaa pysyvän verkoston, jonka mahdollistaa suurempien projektien suunnittelun ja toteutuksen. CHN on erinomainen esimerkki kumppanuuteen pohjautuvasta toimintamallista, jonka avulla päästään nopeisiin ja tehokkaisiin muutoksiin. Medtronicilla uskotaan, että CHN-yhteistyö tuo arvoa sen kaikille jäsenille datajohtoisten ratkaisujen tuodessa apua uusiin haasteisiin.  

Mitä Medtronic tarjoaa ekosysteemille  

Panu Lauhan mukaan Medtronic haluaa erityisesti tuoda CHN-ekosysteemiin asiantuntemustaan ja ymmärrystään Euroopan unionin IHI-hankkeista (Innovative Health Initiative -kumppanuushaku). Panu Lauhan mielestä IHI-rahoitusta hyödynnetään aivan liian vähän Pohjoismaissa, ja siksi Lauha haluaisikin rohkaista CHN-ekosysteemiä miettimään ennakkoluulottomasti erilaisia yhteistyömahdollisuuksia, joita IHI-rahoituksella voitaisiin tukea. Terveydenhuollon operatiivisten haasteiden ratkomiseen ja edistysaskeleiden ottamiseen tarvitaan rohkeita yhteistyöprojekteja.  

Yhteisessä tki-työssä Medtronic haluaa keskittyä kliinisiin tarpeisiin ja jatkuvaan hoidon kehittämiseen. CHN-ekosysteemin jäsenenä yritystä kiinnostaa esimerkiksi aivostimulaatio mielenterveyden sairauksien ja Parkinsonin taudin hoidossa sekä digitaalisten kaksosten käyttö terveydenhuollon kehittämisessä. Muita kiinnostavia kehitysalueita ovat potilaspolut, etähoitomallit, data-analytiikka sekä tekoälyn liittäminen osaksi kliinistä ja operatiivista toimintaa.

Panu Lauha kiteyttää visiotaan seuraavasti: “Seuraavien 2–5 vuoden kuluessa toivon näkeväni 1–3 HUSissa käynnistettyä IHI-projektia, joiden avulla kehitetään konkreettisia terveydenhuollon ratkaisuja. Lisäksi toivon lisää HUSin poikkeuksellisen asiantuntemuksen avulla johdettuja tuoteinnovaatioita, joilla voidaan vaikuttaa kroonisten sairauksien hallintaan ja ennaltaehkäisyyn.”  

Medtronic on ollut mukana useissa potilashoidon koordinointiin ja terveydenhoidon tehokkuuteen tähtäävissä hankkeissa. Näitä ovat esim. data-analytiikka ja dashboard-mallit operatiivisen suunnittelun ja etähoidon järjestelmiin. Yrityksellä on vahva kumppaniverkosto Pohjoismaissa ja se on osallistunut datajohtoisiin hankkeisiin esimerkiksi Suomessa ja Tanskassa.  

 

Lisätietoja: www.medtronic.fi